• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Filip Forsberg: Därför kan Leksand ta SM-guld i vår

Uppdaterad
Publicerad

Filip Forsberg är Sveriges hetaste målskytt i NHL. Men han följer ändå moderklubben Leksand noga – och tror att de kan nå hela vägen till SM-guld i vår.

– Ja, det skulle jag säga, säger han i SVT:s ”Hockeykväll”.

Filip Forsberg slog igenom i Leksand i början av 2010-talet. Han var med och förde upp laget till SHL och i dag är han en stjärna i NHL-laget Nashville Predators.

Han har gjort 24 mål på 34 matcher och följer sitt Leksand som supporter. Han är nöjd med klubbens utveckling de senaste säsongerna.

– Det känns positivt. Man måste bli ett stabilt lag som ska pusha mot toppen varje år och på så sätt kunna rekrytera bättre spelare. ”Tjomme” (Thomas Johansson, general manager) har tillsammans med tränarstaben gjort ett fantastiskt jobb, säger Forsberg.

Tror du det kan räcka hela vägen redan i år?

– Ja, det skulle jag säga. I fjol var laget byggt på en fantastisk förstakedja och i NHL ser man att det inte räcker till i slutspelet när bredden brister. Det blir lite enklare att satsa allt på att stänga ner en kedja match efter match. Det föll de lite på i fjol.

– I år är truppen mycket bredare och det tror jag kan vara en nyckel framöver.

Forsberg berättar om sina känslor för Leksand.

– Det är klubben ihjärtat. Jag har haft samma engagemang sedan jag var 2-3 år och började förstå vad det var. Mamma är från Leksand och pappa var på hockeyskolan där sedan väldigt ung ålder. Båda sidorna av familjen har varit leksingar sedan barnsben. Man hade absolut inte kunnat haft en bättre uppväxt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.