Svenske målvakten Linus Ullmark jublar efter segern. Foto: TT

Förlorarlaget Buffalo fick äntligen vinna

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en lång, tröstlös väntan. Men efter 18 förlorade matcher i rad fick Buffalo till slut en seger i NHL-ishockeyn.

NHL-säsongen som drog i gång hösten 2005 kom med nyheten att en match där det står lika efter full tid går till förlängning och sedan straffar. Sedan den nymodigheten infördes har ingen NHL-klubb förlorat så många matcher i rad som Buffalo radat upp sedan den 23 februari i år.

18 förlustmatcher har passerat, men nu är äntligen den trista sviten bruten – och det rörde sig inte om någon uddamålsseger. Nej, när Buffalo nu besegrade Philadelphia, då gjordes det med besked. 6–1 stod det på resultattavlan när slutsignalen gick, och man kan tänka sig att stämningen var uppsluppen i Buffalos omklädningsrum.

– Det har varit en tuff svit. Man vill aldrig förlora, speciellt inte på det sättet som vi har gjort och som alla har pratat om, säger tvåmålsskytten Brandon Montour vid presskonferensen efter matchen.

– Vi har haft problem, de gör mål, och vi går ner oss, och sedan är bollen i rullning. Jag tror att vi de senaste matcherna har hållit ihop, och försökt att vara mer positiva, fortsätter han.

Den tillfällige tränaren Don Granato – som tillträde efter att Ralph Krueger i mitten av mars fått veta att hans tjänster inte längre var önskade – tycker att det är skönt att lägga förlustsviten bakom sig.

– Jag hoppas att ni kommer att se framsteg, det är vad vi i tränarstaben hoppas på. Vi kan inte fundera på vinster, vi måste bara bli bättre och fortsätta med det. Om vi gör det så vet jag att vi kommer att lyckas vända det här och vinsterna kommer att komma. Det var skönt att det blev en vinst, för spelarna har varit så beslutsamma och hjälpsamma, säger han.

Linus Ullmark stod i Buffalomålet, och räddade 31 av 32 skott.

NHL

Buffalo Sabres logo

Buffalo Sabres

6 - 1

Philadelphia Flyers logo

Philadelphia Flyers

2-0, 2-1, 2-0
KeyBank Center, Buffalo, NY

Första perioden

  • 1-0MålReinhart (Okposo/Ristolainen)
    09:32
  • 2-0MålLazar (Sheahan)
    11:59

Andra perioden

  • 03:50
    2-1MålProvorov (Couturier/Vorácek)
  • 3-1MålFogarty (Ristolainen/Bryson)
    09:42
  • 4-1MålMittelstadt (Fogarty/Bryson)
    15:39

Tredje perioden

  • 5-1MålMontour SH1
    14:53
  • 6-1MålMontour (Okposo) SH1
    15:30

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.