Ilya Samsonov stod för en riktigt svettig räddning mot Detroit i natt (se också mål från Holmberg och Raymond).

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ilya Samsonov stod för en riktigt svettig räddning mot Detroit i natt (se också mål från Holmberg och Raymond). Foto: NHL/Bildbyrån

Formstarkt Detroit vände och vann borta mot Toronto

Uppdaterad
Publicerad

Toronto hade ledningen två gånger om.

Men Detroit vände, vann och tog sin femte seger på de senaste sex matcherna. Lucas Raymond avgjorde med sitt tolfte mål för säsongen.

Under nattens enda match från NHL var Detroit på besök i Toronto. Publiken fick se ett par svenskar hitta nätmaskorna och det var Pontus Holmberg som inledde målskyttet i den andra periodens första minut när han styrde in 1-0.

Men varken Holmbergs andra mål för säsongen eller monsterräddningen från hemmalagets ryska målvakt, Ilya Samsonov (se klipp ovan) räckte för att ta poäng.

Detta var Samsonovs första match sedan slutet av december. Målvakten har varit utanför Toronto en tid på grund av en formsvacka. Mot Detroit gjorde han 20 räddningar.

Formstarkt Detroit

Detroit vände underläge 1-2 till seger 4-2 i den tredje perioden där Lucas Raymond satte spiken i kistan i öppen kasse med 19 sekunder kvar att spela.

Förlusten var Torontos tredje raka, samtidigt som Detroit går starkt för stunden. Fem segrar nu på de sex senaste matcherna.

”Spelade fantastiskt”

Detroits 35-årige målvakt, James Reimer, har tidigare spelat över 200 matcher för Toronto. Han bar en stor huvudroll när denna segern bärgades och hyllades av lagkamraterna efteråt.

– Reimer kom in i kväll och spelade fantastiskt, hans bästa match för säsongen. Vi visste att det var speciellt för honom att komma tillbaka till den här arenan, sa Dylan Larkin efter segern till NHL.com.

Reimer själv om den speciella matchen:

– Det är en sann välsignelse att vi får utföra en sport som vårt arbete. Ibland kommer det extra speciella kvällar och det här var en sådan.

NHL

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

2 - 4

Detroit Red Wings logo

Detroit Red Wings

0-0, 2-1, 0-3
Scotiabank Arena, Toronto
Publik: 18772

Period 2

  • 1-0MålHolmberg (Rielly)
    00:32
  • 15:39
    1-1MålLarkin (Perron)
  • 2-1MålMarner (Bertuzzi/McCabe)
    18:18

Period 3

  • 00:46
    2-2MålSprong (DeBrincat)
  • 18:20
    2-3MålCopp (Chiarot)
  • 19:41
    2-4MålRaymond (Chiarot/Larkin) ENG

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.