Frölunda körde över Linköping.

Se olyckliga ingripandet vid Frölundas 2-0-mål. Foto: TV4 Play

Frölunda ångar på i SDHL – krossade Linköping

Tabellettan Frölunda fortsätter att plocka trepoängare i SDHL.

Ett olyckligt ingripande från Linnea Svensson Träff i Linköping-målet bäddade för 7–1-segern på bortais.

– Det är bara att glömma och gå vidare, sa kommentatorn i TV4 Plays sändning.

När Elisa Holopainen satte dit 1–0 till gästerna Frölunda i powerplay redan efter två och en halv minut förstod man att det skulle bli en lång afton för Linköping.

Knappt två minuter senare var det dags igen. Sanni Rantala skickade i väg ett skott som via Linnea Svensson Träffs plockhandske seglade över henne in i mål.

– Inte säsongens vackraste mål men alla räknas. Det här är ett slumpaktigt mål. Det är bara att glömma och gå vidare för Svensson Träff, sa kommentatorn i TV4 Plays sändning.

Det var bara början. Andra perioden blev inte roligare för hemmalaget när Frölunda utökade ledningen till 5–0.

Naomi Rogge hann sedan tröstmåla för Linköping till 6–1 innan Sofie Lundin fastställde slutresultatet 7–1.

Frölunda toppar tabellen på 18 inspelade poäng efter sju spelade omgångar – fyra poäng före fjolårsmästaren Luleå med en match mindre spelad.