Frölunda en seger från semifinal efter storseger mot Leksand

Frölunda är en seger från semifinal i SM-slutspelet.

Jere Innala blev tvåmålsskytt i dagens 5–2-seger mot Leksand.

Ett av målen kom till efter en målvaktstavla av Filip Larsson.

Se målvaktstavlan i spelaren ovan.

Likaläge i matchserien inför lördagens kvartsfinal mellan Frölunda och Leksand. Men i dag satte Göteborgslaget ner foten genom att vinna med 5–2.

Jere Innala spräckte målnollan i den första perioden, efter ett tveksamt ingripande av Filip Larsson i Leksands mål.

– Hur gick det där till?, utbrast TV4 Plays kommentator Lena Sundqvist.

Bortalaget kvitterade förvisso genom Oskar Lang, men Frölunda kunde snabbt återta ledningen i den andra perioden. Isac Born gjorde 2–1 innan Innala blev tvåmålsskytt i matchen.

I den tredje perioden gjorde Frölunda två och Leksand ett, vilket innebar att hemmalaget till sist kunde vinna med 5–2.

Nästa match spelas på måndag, klockan 15.00. Skulle Frölunda vinna där kommer laget avancera till semifinal, där de kommer att ställas mot Skellefteå.