Stephanie Neatby och Michelle Karvinen – två tongivande spelare i Frölunda. Foto: BILDBYRÅN

Nykomlingen Frölundas kaxiga mål i SDHL: ”Tror många vill slå oss”

Uppdaterad
Publicerad

I fjol krossades allt motstånd i division 1. Nu ska nykomlingen Frölunda ta sig an en historisk första säsong i damhockeyns högstaliga SDHL – och siktet är inställt på topp fyra.

– Jag tror många vill slå oss. Det kommer bli tufft i varje match, säger sportchefen Kim Martin Hasson.

I gymmet i Frölundaborg laddar Frölundas damlag för den kommande hockeysäsongen och budskapet på den vita tavlan kunde inte vara tydligare: ”Dagen du vaknar upp och är helt smärtfri, ja då är du död.”

– Lite så är det, säger Michelle Karvinen. Det är ingen hemlighet att Frölunda som klubb sätter hög standard på den fysiska delen så vi har jobbat hårt och länge här.

Fjolåret för lätt

Karvinen, född och uppvuxen i danska Rødovre, har en rad tunga titlar på meritlistan. Däribland flera OS-brons, ett VM-silver och fem VM-brons med Finland som hon representerar i landslagssammanhang. Efter flera SM-guld som stjärna i Luleå var det nog flera som höjde på ögonbrynen när Karvinen förra sommaren skrev på för nystartade Frölunda i damettan.

– Sportsligt var det kanske inte det bästa draget. Men jag har alltid brunnit för damhockeyn och när jag hörde vad Frölunda ville göra kände jag att det var ett ställe jag ville vara på. Det behövs fler lag och jag är väldigt glad att jag kom hit, säger hon.

Frölundas målsättning: Topp fyra

Luleå, Brynäs och Djurgården är topptippade inför årets säsong. Inte minst Luleå som har vunnit fem raka SM-guld. För Frölundas del är målsättningen topp fyra. Och inom klubben märks det att intresset för den göteborgska satsningen är stor bland såväl supportrar som inom övriga Hockeysverige.

– Det är en speciell situation med Frölunda som klubb och den mediebevakning som har varit. Vi är ett nytt lag som kommit upp utan att ha förlorat än så jag tror många vill slå oss. Det kommer bli tufft i varje match, säger Kim Martin Hasson.

Premiären mot Stockholmslaget SDE spelas på söndag.

Så sänder SVT från SDHL säsongen 2023/24.

Se när Sara Grahn hoppar in för Luleås herrlag:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/TV4 Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.