Göteborg spelar i SDHL nästa säsong. Foto: Bildbyrån

Vann inte en enda match – Göteborg kvar i SDHL

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg får stanna kvar i SDHL.

Detta efter en stabil 4-1 vinst i tredje och sista kvalmatchen mot Skellefteå.

Stor hjälte blev 18-årige Hana Haasova.

I det första mötet mellan Skellefteå och Göteborg vann Göteborg med 3-0. Andra mötet vann Skellefteå med 1-0 på bortaplan och stor hjälte i den matchen blev målvakten Miranda Dahlgren som räddade hela 43 skott.

1-1 i matcher och den avgörande matchen fick avgöras under söndagen.

Bortalaget Skellefteå tog ledningen i numerärt överläge men 18-årige Hana Haasova ville inte vara sämre och gjorde 1-1, också det i numerärt överläge. Likaläget stod sig perioden ut och med fem minuter kvar av den andra perioden tog Göteborg ledningen genom Tereza Radova.

04.27 in i den tredje och sista perioden utökade hemmalaget på sin ledningen genom Tilda Antonsson. Med 20 sekunder kvar kunde Haasova bli tvåmålsskytt sedan gjort mål i öppen kasse.

4-1 och och Göteborg till SDHL– trots att man inte vann en enda match i SDHL:s grundserie och hade målskillnaden 40-186.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.