Se höjdpunkter från matchen i spelaren. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Guldtippade Färjestad körde över Linköping

Redan efter sex omgångar har Färjestad visat varför klubben är guldtippad av de flesta.

Under torsdagen körde SHL:s serieledare över Linköping på bortaplan med 6–2.

Storsegern innebär att laget från Karlstad inte bara är det enda obesegrade laget hittills – utan dessutom har öst in 27 fullträffar och snittat 4,5 mål per match.

Med 13 av 15 möjliga poäng och 21 producerade mål framåt var Färjestad det lag som övertygat mest under de fem inledande omgångarna.

Visade effektivitet

Och den lika starka offensiven fortsatte borta mot Linköping.

Redan efter drygt halva den första perioden hade tabellettan snott åt sig en ledning med 2–0 – efter att Alexander Ljungkrantz och Joel Nyström nätat.

– Det är grymt kul och utvecklande att vara i samma kedja som David Tomasek och Per Åslund. De är två otroligt duktiga spelare och det räcker att åka med klubban i isen och försöka befinna sig på rätt ställe, log Alexander Ljungkrantz i TV4 Play.

Reducerade förgäves

I mittenakten pangade östgötarnas lagkapten Oscar Fantenberg tidigt in en reducering – till ingen nytta. Mitt i hemmapressen för en kvittering ökade nämligen August Tornberg på till 3–1.

– Vi blir stundtals alldeles för passiva i försvarsspelet och måste få upp aggressiviteten, kritiserade Oscar Fantenberg i TV4 Play inför den sista perioden.

Men det lyckades inte Linköping med. Färjestad snurrade rejält och öste in tre raka mål genom Viktor Lodin, David Tomasek (på straff) och Joel Nyström.