Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Gustaf Lindvalls jättetavla – släppte in lös Växjöpuck

Uppdaterad
Publicerad

Det stod länge 0-0 i SHL-matchen mellan Skellefteå och Växjö. Det kräves en målvaktstavla av Skellefteås Gustaf Lindvall för att måltorkan skulle upphöra.

– Antingen står du där och tycker synd om dig själv eller så tar du ett djupt andetag och försöker göra det du ska göra, säger Gustaf Lindvall i C Mores sändning.

Det återstod 6.28 av andra perioden och var mållöst mellan Skellefteå och Växjö. Och då hände det som inte fick hända. I alla fall ur västerbottniskt perspektiv.

Erik Josefsson, utanför anfallszon, slängde iväg en lös puck mot mål. Lindvall missade en rensning med klubban – och därmed skapades en kandidat till årets målvaktstavla.

– Jag vet inte om han missade den helt. Det är inte det hårdaste skottet på mål. Någon gång ska studsarna gå med en, säger målskytten Erik Josefsson till C More.

Lindvall revanscherade sig dock något i tredje perioden när han stod för flera viktiga räddningar. Men till slut fick Växjö in ytterligare två mål och vann med 3-1.

Se jättemissen i spelaren ovan.

SHL

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

1 - 3

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

0-0, 0-1, 1-2
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 4159

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.