Fredrik Hellgren och Jörgen Jönsson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Jörgen Jönssons hyllning till Fredrik Hellgren Foto: SVT/Bildbyrån

Han är doldisen bakom Växjö Lakers succé: ”Han har varit oerhört viktig”

Uppdaterad
Publicerad

Växjö Lakers har tagit fyra SM-guld sedan laget gick upp till SHL 2011. Assisterande tränaren Fredrik Hellgren har varit med hela vägen – och pekas ut som en framgångsfaktor.

– Storheten i Fredriks ledarskap är hans ambitionsnivå, säger Jörgen Jönsson till SVT Sport.

Sportchefen Henrik Evertsson är den ena. Assisterande träanren Fredrik Hellgren är den andra. De två har varit konstanter under Växjö Lakers storhetsperiod.

Inför semifinalserien mot Rögle hyllas de av den nuvarande succétränaren Jörgen Jönsson.

– De är ett par som inte går att sära åt kanske, säger han och fortsätter:

– Storheten i Fredriks ledarskap är hans ambitionsnivå. Han vill alltid göra rätt för sig och ge det bästa han kan till spelarna. Han har inget behov av att stå längst fram och skrika högst, men han är driven och sugen på nästa sak.

En beskrivning som Hellgren känner igen.

– Det gäller ju att vara nyfiken. Inte tro att 'jag kan det här' och slå sig till ro. Det är nya utmaningar hela tiden och de måste man vara nyfiken på.

Hockeykvälls experter stämmer in i hyllningskören.

– Han har varit oerhört viktig, säger Håkan Loob.

– Han vet vad Växjö står för och när man har byggt upp den här vinnarmentaliteten så kommer han bära med sig den, säger Johanna Dahlén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.