• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Leksands tränare Björn Hellkvist har sjukskrivit sig. Foto: Johan Löf/TT

Björn Hellkvist tvingas sjukskriva sig

Uppdaterad
Publicerad

Leksands tränare Björn Hellkvist har sjukskrivit sig, kopplat till hans tidigare sjukdomsbesvär. Det skriver klubben på sin hemsida. Nu letar klubben efter en ny tränare.

– Vi tittar på alla möjligheter, säger general manager Thomas Johansson till Expressen.

Sjukskrivningen är på obestämd tid.

”Vi ber omgivningen visa respekt och att låta Björn få landa i detta, på egen hand, för att få den ro och tid han behöver”, skriver klubben.

Klubbens general manager Thomas Johansson skriver också:

”Björn har under en tid kämpat hårt med sin sjukdom och har nu kommit till en punkt där hans välmående är allra viktigast”.

Björn Hellkvist diagnosticerades med Parkinsons sjukdom redan för 14 år sedan. Under sommaren har han gjort ett ingrepp i hjärnan.

Leksands matcher under innevarande vecka kommer att ledas av Mikael Karlberg och ”Challe” Berglund.

Ny tränare ska rekryteras

Men Thomas Johansson säger idag till Expressen att en mer permanent lösning måste lösas.

– Det kommer inte vara hållbart att de två driver det här själva. Vi ska diskutera det här med gruppen och vilken väg vi ska välja nu. Men vi kommer inte förändra sättet vi spelar på. 

Det kan enligt Johansson bli en extern lösning på tränarfrågan men till en början tittar man inom klubben.

– Vi tittar på alla möjligheter. Först och främst kan det nog handla om att vi vänder oss inåt och ser vad som finns i vårt eget hus. Efter det får vi se vilka möjligheter som finns, men vi ska inte låsa upp oss enbart på det.

Och enligt Johansson har man inte bråttom med att hitta ett namn eftersom Berglund och Karlberg är så rutinerade.

– Det finns ingen panik i detta och vi behöver bums inte ha in någon, säger han till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.