Hjärnsläpp från Växjös Eric Martinsson – tog sent matchstraff i måstemötet

Uppdaterad
Publicerad

Minuter kvar av matchen som Växjö vara tvungna att vinna.

Då bjöds det på ett rejält hjärnsläpp från Eric Martinsson.

Han fick matchstraff efter att ha slagit en motståndare i knävecket med klubban.

Det var Rögles Dennis Everberg som till synes oprovocerat fick smaka på en slashing från Eric Martinsson. Detta strax efter att Rögle tagit ledningen i matchen som Växjö var pressat att vinna.

– Det är direkt korkat. I den situationen, jag hittar inget bättre ord än hjärnsläpp. För mig är det ett hårt matchstraff. Rapp i knävecket såg du hela tiden förut. Men det försvarar det inte. Det är sekundärt, för det är en utvisning. Inget snack om den saken, säger SVT Sports expert Jonas Andersson i Hockeykväll.

– Det är klart man är besviken. Fem minuter vill man inte ha i det läget, säger Växjös huvudtränare Jörgen Jönsson om situationen.

Noterbart är även att Eric Martinsson och Dennis Everberg är goda vänner vid sidan av isen, men uppenbarligen inte under match.

– När vi är på isen är vi väl inte bästa kompisar. När vi är på isen försöker vi glömma sånt, och han är fortfarande en bra kompis vid sidan om isen, säger Dennis Everberg till SVT Sport.

Ängelholmslaget utnyttjade dock inte det fem minuter långa powerplay som följde, men lyckades ändå hålla ut. Därmed är säsongen över för Växjö och Rögle som placerade sig på en niondeplats i grundserien är klart för final.

Där väntar Frölunda eller Skellefteå, där de sistnämnda leder semifinalserien med 2–1.

Se hjärnsläppet från Eric Martinsson i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.