• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Foto: TT

Hockey-Sverige i upprop för sparkad trotjänare

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges största ishockeyprofiler har skrivit ett upprop till förmån för den sparkade presskontakten Anders Feltenmark på Ishockeyförbundet.

– Vi uppfattar det som en synnerligan inhuman behandling, står det i uppropet.

Feltenmark slutade den 31 mars med den officiella förklaringen ”arbetsbrist”.

– Jag känner en stor tacksamhet för att folk ställer sig upp och utrycker sitt stöd för mig, säger Feltenmark till SVT Sport.

Feltenmark är den enda person som fått lämna ishockeyförbundet under rådande coronakris. SVT Sport avslöjade att det var efter att den fackligt aktive Feltenmark polisanmälde ett sexuellt ofredande på hockeyförbundet som han slutade efter 24 år. Anställda på förbundet ser en koppling mellan Feltenmarks polisanmälan och att han fick sparken.

I uppropet står det bland annat ”Vi ifrågasätter starkt hanteringen av Feltenmark och då han själv hänvisar till sin tystnadsplikt, råder för oss oklarhet i frågan”.

Ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt hänvisar till ett avtal med Feltenmark och avstår därför för att kommentera.

– Jag har stor respekt för de här ishockeymänniskorna som har gjort det här uppropet och jag har stor respekt för uppropet, men som vi tidigare har sagt gjorde vi en gemensam överenskommelse med Anders Feltenmark i samband med att han slutat hos oss, säger Tommy Boustedt till SVT Sport.

– Anders Feltenmark har varit en mångårig medarbetare på förbundet och därför har det varit viktigt för oss att vi har skött den här uppkomna situationen på ett tydligt och korrekt sätt. Den överenskommelsen har också Anders Feltenmark ställt sig bakom, fortsätter Boustedt.

Menar du att Feltenmark inte ville vara kvar på förbundet?

– Vi har ett avtal och en överenskommelse med Anders och han har ställt sig bakom den. Vad han tycker och tänker varken vill eller kan jag kommentera i det här läget, säger han.

Feltenmark ”känner stor tacksamhet” efter uppropet men vidhåller att han inte kan kommentera överenskommelsen med förbundet.

– Nej, jag känner att jag är under tystnadsplikt. Så jag vågar inte, säger Feltenmark.

Svenska ishockeyförbundet anklagas för diskriminering:

Upprop till styrelsen för Svenska Ishockeyförbundet:

”Informationsassistent Anders Feltenmark blev den 31 mars 2020, efter 24 års anställning, entledigad från sitt arbete vid Svenska Ishockeyförbundet på grund av arbetsbrist. Med anledning av de tidningsartiklar som förekommit i ärendet är vår uppfattning att avskedandet av Anders Feltenmark skett på ett otillbörligt sätt.

Vi ifrågasätter starkt hanteringen av Feltenmark och då han själv hänvisar till sin tystnadsplikt, råder för oss oklarhet i frågan.  Feltenmark, med sina 24 år på förbundet, varav många år som fackligt ombud, tillhör gruppen längst anställda och uppbär närmast ”Ikonstatus” i sin tjänst på förbundet.

Han är, vad vi förstått, mycket uppskattad av journalistkåren. Vi uppfattar förbundets agerande som synnerligen inhuman behandling av Feltenmark och vädjar till förbundet att göra om och göra rätt.”

Underskrivet av:

Curt Lundmark

Inge Hammarström

Anders Hedberg

Kent Forsberg

Hardy Nilsson

Mats Näslund

Claes-Göran ”Myggan” Wallin

Dan Labraaten

Bengt-Åke Gustavsson

Anders ”Ankan” Parmström

Dick Carlsson

Anders Eldebrink

Stig Salming

Börje Salming

”Challe” Berglund

Lennart Hovelius

Willy Lindström

Lars-Göran Nilsson

Håkan Westergren

Thomas Carlsson

Christer Carlsson

Arne Österberg

Per Dahlström

Tord Källström

Anders Sandin

Peter Gustavsson

Heimo Klockare

Bosse Andersson

Börje Olsson

Lars Granström

Malin Hjelm

Ulf Svensson

Sven-Erik Orevik

Svante N Andersson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.