Foto: Bildbyrån

HV71 gjorde AIK-tränaren förtvivlad: ”De spelar i en egen liga”

Uppdaterad
Publicerad

HV71 vann mot AIK med 3-0 inför 6 570 åskådare i Jönköping.

Man följde upp 2-1-segern i onsdags på Hovet mot samma lag och tog nu sin tionde seger i rad i Hockeyallsvenskan. 

Ex-SHL-laget leder tabellen med elva poäng efter 17 omgångar och har bara en förlust i höst. Bara Björklöven har besegrat HV. 

– Det finns inget bättre än en shootout på hemmaarenan. Vi har Sveriges bästa fans, säger tvåmålsskytten Taylor Matson på klingande svenska medan ramsorna rullade runt i Husqvarna Garden till C More.

I slutminuterna drabbade AIK:s Alexander Deilert och HV:s Max Wennlund samman i ett våldsamt slagsmål, där AIK:aren blödde ymnigt och isen fick skrapas ren. Båda fick matchstraff.

Fjärde vinsten mot AIK

I omklädningsrummet sjöng HV-spelarna om hur mycket de älskade HV och hur mycket de hatade AIK.

Målvakten Jonas Gunnarsson räddade 30 skott och var ödmjuk efteråt.

– Det var en trevlig fredagskväll med mycket publik i Garden. Grabbarna hjälpte mig bra där ute. Vi såg det som en Game 4. Ska jag vara helt ärlig kan en sådan här match vara lättare än andra där vi dominerar mer och det gällde att vara påkopplad mentalt, säger målvakten Jonas Gunnarsson efter fjärde vinsten mot AIK den här säsongen.

AIK:s tränare: ”Vi borde haft tändvätska”

AIK:s tränare Anton Blomqvist var samlat besviken efteråt.

– Jag är jättebesviken, även om HV är ett jättebra lag, de spelar i en egen liga. Men med det sagt. Jag tycker att vi var bra hemma på Hovet. Vi hade 7000 emot oss, 24 på deras bänk. Alla ville se oss förlora. Vi borde haft tändvätska men jag ser inte den glöden efter den första perioden och det gör mig djupt självkritisk till att jag inte kan tända spelarna. Det är för få spelare som är bra i dag, säger Blomqvist.

MER ISHOCKEY: Se Connor McDavids sensationella solomål (19 nov 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.