Frölundas mirakelvändning mot HV71 efter sex raka mål

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda vände 0-4 till 6-4 mot HV71 i ett fullsatt Scandinavium. Laget gick från utbuat till tokhyllat.

– Det är fullständigt magiskt. Jag är helt slut, kan du fixa en rullstol? Det här är en kväll jag kommer att komma ihåg tills jag lägger igen ögonen för sista gången. Vi var utbuade med all rätt efter första perioden, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till TV4 Play.

Det är en match som de som var där kommer att komma ihåg länge. Den hade allt och lite till.

När Max Friberg styrde in 5-4 efter 52.28 i powerplay var vändningen fullbordad. Händelsen videogranskades för hög klubba och det var knäpptyst i Scandinavium innan beslutet meddelades. Då tog ett jättejubel över och nära på lyfte taket.

”Alla vet hur mycket jag älskar Max Friberg”

– Alla vet hur mycket jag älskar Max Friberg, han är en sådan karaktär och en fruktansvärd människa, säger Rönnberg som även hyllar inbytte målvakten Frederik Dichow som spikade igen efter att han kom in efter 4-0.

I slutminuterna stod publiken upp och sjöng för Frölunda som tog sjätte raka inledande hemmasegern. Efter halva matchen ledde HV71 med 4-0 och väldigt lite tydde på en vändning men ett par snabba powerplaymål gjorde att Frölunda fick vittring i andra perioden.

”Fick bättre utdelning än vad vi räknat med”

– Vi samlade ihop det på ett bra sätt och fick bättre utdelning än vad vi räknat med i andra perioden och fick energi av det. Vi krigade för varandra, säger Max Friberg, kaptenen som ledde laget med två mål och två assist.

Publiken trodde knappt sina ögon när puckarna ramlade in bakom Lasse Johansson i Frölundakassen i den första perioden.

– Vi kunde sätta lägena medan Frölunda missade sina, sade HV71:s Henrik Borgström efter första perioden. HV71 har nu fem raka förluster på bortaplan och ännu inte tagit någon poäng utanför Jönköping.

– Jag tycker att vi är kassa. Kan man inte gilla ett sånt läge skapar man sig problem, säger HV71:s tränare Tomas Montén.

Efter första perioden byttes Frölundas målvakt Lasse Johansson ut mot Frederik Dichow.

Se höjdpunkter från SHL på SVT Play.

SHL

Frölunda HC logo

Frölunda HC

6 - 4

HV71 logo

HV71

0-4, 3-0, 3-0
Scandinavium, Göteborg
Publik: 12044

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.