Modo utjämnade mot HV71

Tjeckiske stjärnmålvaken Klara Peslarova storspelade när Modo besegrade HV71 med 3-1 borta.

Nu väntar en avgörande kvartsfinalsmatch på fredagen.

I den andra kvartsfinalen var det bortalaget Modo som tog tag i taktpinnen och tog hem den första perioden i Jönköping med 2-1.

Det var inget finlir men det var Modo som slet i varje närkamp på isen. Mellanakten var avvaktande från båda sidor. Hemmalaget försökte flytta upp positionerna och etablera press i Modos zon men kunde inte kvittera i en period som slutade mållös.

En högljudd hemmapublik gjorde sitt bästa för att lyfta sitt lag till en kvittering i den tredje perioden. HV71:s förstakedja låg bakom det mesta och var nära kvittering efter tio minuter i sista.

Peslarova briljerade

Jönköpingslaget ställdes mot en rena rama väggen i Modos mål. Tjeckiska landslagets målvakt, utvald till Allstar-laget i OS, var omöjlig. HV71 tog ut målvakten i ett sista desperat försök till kvittering och det resulterade i 3-1 för Modo.

Den tredje och avgörande kvartsfinalen spelas i Jönköping på fredagen.