Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Islossning för Tre Kronor mot Tjeckien i ishockey-VM

Uppdaterad
Publicerad

Det har sagts att bristen på målskyttar är Tre Kronors svaga punkt i ishockey-VM.

Men i kväll imponerade offensiven.

Det blev fem mål framåt i 5–3-segern mot Tjeckien.

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra match, säger målvakten Magnus Hellberg.

Medan backsidan är av absolut toppklass, med NHL-backar i toppklass som Rasmus Dahlin och Oliver Ekman Larsson, är det på papperet inte lika namnkunnigt och förtroendeingivande offensivt.

Men i kvällens match mot medaljkandidaten Tjeckien imponerade Tre Kronor offensivt. Det blev inte mindre än fem mål, och seger med 5–3.

Ishockey-VM

Bemström satte 2–1

Sveriges avgörande ryck kom i början av den andra perioden. Först gjorde Emil Bemström 2–1 med ett mäktigt slagskott i spel fem mot tre efter 2,47, och drygt tre minuter senare kom 3–1 genom Mathias Bromé – efter ett svagt ingripande av Tjeckiens målvakt.

Ytterligare tre minuter senare kom även 4–1, då Rasmus Asplund blev fri efter en fenomenal passning av Erik Gustafsson.

– Skönt att göra mål, men det är de tre poängen som är det viktiga, säger Asplund, som gjorde två mål i matchen, till SVT Sport.

”Massor med målchanser”

Tomas Kundratek reducerade för Tjeckien i slutet av den andra perioden, men när Anton Bengtsson sedan gjorde 5–2 knappt fem minuter in i den tredje perioden var segern mer eller mindre klar.

– Vi skapade massor med målchanser som vi får utdelning på. Sen spelar vi hem matchen på ett bra sätt, säger förbundskapten Johan Garpenlöv till SVT Sport.

– Det är alltid bra att vinna alla matcher man spelar, det ger självförtroende och tro på det man gör. Den här vinsten är jättebra för oss som lag.

VM

Tjeckien logo

Tjeckien

3 - 5

Sverige logo

Sverige

1-1, 1-3, 1-1
Nokia Arena, Tammerfors
Publik: 6089

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet