Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Jakob Silfverberg hyllades för sin NHL-karriär av Anaheim Ducks. Foto: AP

Jakob Silfverberg klar för Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

Jakob Silfverberg återvänder till Brynäs efter tolv år i NHL.

Den tidigare guldhjälten ser fram emot kommande säsong.

– Jag har alltid haft en målsättning att komma hem till Brynäs och få avsluta i Brynäströjan, säger 33-åringen till klubbens hemsida.

Jakob Silfverberg lämnade Gävleklubben som hjälte efter SM-guldet 2012.

Efter en säsong i Ottawa har han spelat de senaste elva säsongerna i Anaheim Ducks.

– Att få hem Jakob känns såklart otroligt bra och exalterande. Jakob behöver egentligen ingen närmare presentation, vad han åstadkommit under sin karriär talar för sig själv, alla vet vad han besitter för kvalitéer både på och utanför isen och med sitt hjärta för klubben är han ovärderlig, säger sportchefen Johan Alcén.

Serietillhörighet spelade ingen roll

På onsdag inleder Brynäs finalen av hockeyallsvenskan mot Djurgården. Finalen spelas i bäst av sju och avgör om det blir spel i hockeyallsvenskan eller SHL nästa säsong.

För Silfverberg spelade serietillhörigheten ingen roll i beslutet.

– Det blir olika förutsättningar bara men skulle det bli hockeyallsvenskan så vet alla vad målet är, skulle det bli SHL är målet att börja staka ut resan mot ett nytt guld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.