Johansson hjälte när Washington bröt Colorados supersvit

Uppdaterad
Publicerad

Han har inte gjort mål särskilt ofta sedan återkomsten till Washington Capitals.

Men mot serieledande Colorado Avalanche klev Marcus Johansson fram.

31-åringen satte det avgörande 3-2-målet när Washington bröt Colorados nio matcher långa segersvit.

– Att komma tillbaka hit har verkligen känts som att att komma hem, säger Johansson till Sportbladet efter segern.

Marcus Johansson inledde sin NHL-karriär i Washington och hade sina mest produktiva säsonger i klubben. Men 2017 lämnade den tidigare Färjestadsspelaren för New Jersey i vad som var den första av många klubbar.

Johansson hann beta av fem klubbar på lika många säsonger innan han i mars trejdades från Seattle Kraken till Washington för att stärka upp laget till slutspelet.

Någon vidare offensiv succé har det däremot inte blivit för Johansson som inför nattens möte med serieledande Colorado hade gjort ett mål och en assist på elva matcher.

Men i natt axlade han hjälterollen.

”Som att komma hem”

Conor Sheary snodde åt sig pucken i anfallszon och spelade fram Johansson som med ett direktskott sköt in 3-2 i nät med mindre än tio minuter kvar att spela. Målet blev också matchens sista och fastställde därmed slutresultatet till just 3-2.

– Att komma tillbaka hit har verkligen känts som att att komma hem, men det har också varit lite konstigt. På något sätt har jag satt större press på mig själv än när jag kommit till andra klubbar, säger Johansson till Sportbladet.

– Men de senaste matcherna tycker jag att jag hittat mitt eget spel och börjat göra det jag är bra på, det har känts bättre och bättre. därför var det riktigt skönt att äntligen få se pucken gå in .

Därmed såg Johansson även till att Colorados mäktiga segersvit stannade på nio raka vinster.

NHL

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

2 - 3

Washington Capitals logo

Washington Capitals

1-1, 0-1, 1-1
Ball Arena, Denver, CO
Publik: 18020

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.