Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Jonas Andersson om banderollen mot Stefan ”Skuggan” Nilsson Foto: SVT/TV4

Jonas Andersson försvarar Stefan ”Skuggan” Nilsson efter banderollen

Uppdaterad
Publicerad

I lördags vecklades en banderoll riktad mot Luleås sportchef Stefan ”Skuggan” Nilsson ut på läktaren. Nu försvaras han i ”Hockeykväll”.

– Jag tycker han har gjort ett grymt jobb inför den här säsongen, säger experten Jonas Andersson.

Svaga resultat och ett turbulent uppbrott med stjärnan Mario Kempe har gjort att det har stormat runt Luleå den senaste tiden.

En som har fått mycket kritik är sportchefen och klubblegendaren Stefan ”Skuggan” Nilsson. I lördagens match mot Timrå var det en banderoll på läktaren.

”Skuggan – bli ihågkommen för guldet på isen, inte för att du satte oss i skiten”, stod det på den.

SVT Sports expert Jonas Andersson håller inte med om kritiken.

– För några månader sedan satt jag här och sade att ”Skuggan” hade gjort det bästa jobbet. Då var allt frid och fröjd i Luleå. Inget har ändrat sedan dess, säger han.

I NSD sade lagkaptenen Erik Gustafsson att laget behöver förstärkning i alla lagdelar. Ett uttalande som Andersson inte gillar.

– Jag förstår inte riktigt. Jag har jättestor respekt för Gustafsson. Indirekt kritiserar han ju laget, normalt sett som lagkapten vill du stärka självförtroendet. Jag har svårt att förstå den, säger han.

Se Jonas Andersson förklara sin syn i spelaren ovan.

SHL

IK Oskarshamn logo

IK Oskarshamn

0 - 3

Luleå HF logo

Luleå HF

0-2, 0-1, 0-0
Be-Ge Hockey Center, Oskarshamn
Publik: 3275

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.