Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Andersson hade höga förväntningar på Rögle. Foto: Bildbyrån

Jonas Andersson: ”Jag har sällan haft så fel”

Uppdaterad
Publicerad

Fjolårets grundserievinnare Rögle slutade bara nia efter 52 SHL-omgångar den här säsongen. Nu väntar åttondelsfinal för dem – något SVT Sports expert Jonas Andersson verkligen inte trodde.

– Jag har sällan haft så fel som jag hade om Rögle den här säsongen. Jag tippade dem etta, säger han i ”Hockeykväll”.

Rögle gjorde succé förra säsongen då de vann grundserien i SHL och fick lyfta CHL-bucklan. Experten Jonas Andersson trodde att de skulle bygga vidare på det, men de fick en riktigt tuff start på säsongen och lyckades inte lyfta högre än en niondeplats.

– Det har gått fel för dem. Skador kan ju vara en förklaring, men det finns också spelare som inte har kommit upp i samma nivå. Det finns svaga rekryteringar, som till exempel (Kim) Rosdahl som har lämnat. Det är många faktorer som gör att Rögle är där de är, säger han.

Nu väntar Leksand i åttondelsfinalerna som börjar på lördag. Andersson tror inte på dem då allt ska avgöras.

– De har inte spelat särskilt mycket bättre på slutet och det finns inget som tyder på att de ska gå långt i slutspelet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.