Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se tacklingen som Juuso Riikola anmäldes för. Foto: C More/Bildbyrån

Juuso Riikola stängs av för huvudtackling på Zeb Forsfjäll

Uppdaterad
Publicerad

Två spelare anmäldes för tacklingar mot huvudet från den senaste SHL-omgången – och både resulterade i tre matcher långa avstängningar.

Flerårige NHL-spelaren Juuso Riikola var en av dem.

”Tacklingen träffar ansiktet/huvudet på Forsfjäll som inte kan försvara sig mot tacklingen”, skriver SHL på sin hemsida.

Det var i mitten av tredje perioden i matchen mellan Oskarshamn och Skellefteå som Juuso Riikola delade ut en ojuste tackling. Skellefteås 17-årige junior Zeb Forsfjäll hade pucken, och från sidan kom Oskarshamns Riikola, med flera NHL-säsonger med Pittsburgh Penguins, och tacklade honom mot huvudet.

Han anmäldes till disciplinnämnden och blev avstängd i tre matcher. Han får också böta 28 125 kronor.

”Han delar ut en dålig tackling med klubban i båda händerna och han spelar inte mot pucken. Tacklingen träffar ansiktet/huvudet på Forsfjäll som inte kan försvara sig mot tacklingen”, skriver SHL på sin hemsida.

Växjö-forwarden också anmäld

I matchen mot HV71 tacklade Växjös Martin Lundberg en puckförande Tyler Vesel som föll till isen, men sedan reste sig snabbt.

”Lundberg tacklar Vesel med kraft i huvudet samt träffar höger axel på Vesel”, skriver SHL på sin hemsida.

Även Lundberg stängdes av i tre matcher och fick böta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.