Johnny och Matthew Gaudreu hyllas på jumbotronen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Columbus och St Louis spelare förenades i 13 sekunders tystnad – med anspelning på Gaudreaus tröjnummer – för att hedra minnet av Columbus-stjärnan och dennes bror Matthew. Foto: ETHAN CAIRNS

Känslosamt när Gaudreau hedrades i hemmaarenan

Uppdaterad
Publicerad

Det var känslosamt när Columbus Blue Jackets i natt spelade sin första hemmamatch utan Johnny Gaudreau.

Stjärnforwarden, som dog förra månaden efter att ha blivit påkörd av en bil, hedrades av båda lagen.

Columbus och St Louis spelare förenades i 13 sekunders tystnad – med anspelning på Gaudreaus tröjnummer – för att hedra minnet av Columbus-stjärnan och dennes bror Matthew, som båda dog efter att ha blivit påkörda under en cykeltur i slutet av augusti.

Den bilist som körde på bröderna misstänks för flera brott, bland annat två fall av vållande till annans död samt vårdslöshet i trafik och rattonykterhet.

”Tänker på honom varje dag”

Inför nattens försäsongsmatch spelades en minnesvideo upp på jumbotronen och för lagkamraterna blev det en tung dag.

– Jag tänker på honom varje dag såklart. När jag åker till hallen har jag ofta plockat upp honom på vägen. Men det går ju inte längre. I dag tänkte jag väldigt mycket på honom. När man kommer på att han inte är här blir det väldigt jobbigt, säger Columbusforwarden Sean Kuraly.

Namnen på hjälmarna

Från och med försäsongsmatcherna bär Columbus-spelarna med sig bröderna Gaudreaus namn på sina hjälmar i form av klistermärken som också innehåller två duvor och spelarnas tröjnummer: 13 för Johnny och 21 för Matthew, det nummer han bar som collegespelare i Boston.

När väl NHL:s grundserie börjar i mitten av oktober ska alla Columbus matchtröjor även få ett tygmärke med Johnny Gaudreaus nummer påsytt.

Det var känslosamt när Columbus Blue Jackets i natt spelade sin första hemmamatch utan Johnny Gaudreau. Foto: LUKE HALES

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.