Se Frölundas avgörande i förlängning mot Luleå. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Karvinen hjälte för Frölunda – avgjorde i förlängning mot Luleå

Ettan mot tvåan och matchen till förlängning.

Där klev Frölundas Michelle Karvinen fram och ordnade en 2–1-seger i toppmötet med Luleå.

Frölunda studsade snabbt tillbaka efter förlusten mot Skellefteå i fredags. När Luleå kom på besök tog blev det vinst efter att Michelle Karvinen avgjort.

Men segern satt långt inne.

Serieledande Luleå tog först ledningen efter 15 minuter när Linnea Johansson fick in pucken bakom Stephanie Neatby.

Tidigt i den andra perioden svarade hemmalaget. Paula Bergström satte 1–1, vilket är hennes första mål i Frölunda-dressen.

I förlängningen var det dags för nämnda Karvinen hon ordnade två poäng för sitt lag.

Luleå är kvar som tabelletta på 31 poäng. Frölunda är tvåa, tre poäng bakom.