Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Klasen inför debuten i Djurgården: ”Ska bli så jävla roligt”

Uppdaterad
Publicerad

Linus Klasen, 36, är tillbaka i svensk ishockey och kommer inom kort att göra debut för sin nya klubb Djurgården. Han är minst sagt laddad.

– Det ska bli så jävla roligt, säger han i ”Hockeykväll.”

Det blev bara en dryg säsong i Schweiz den här gången för Linus Klasen. Nu är han tillbaka i svensk ishockey och då blev det hockeyallsvenska Djurgården.

– Det här som ska hända nu får min eld att brinna ännu mer. Det tappade jag lite när jag kom tillbaka till Schweiz. Det ska bli så jävla roligt, säger han och fortsätter:

– Jag och familjen ska flytta hem. Vi är från Huddinge allihopa. Då är det bara två lag och Djurgården är i allsvenskan just nu. Det var ett ganska enkelt val och när det kom upp så var det inget jag tvekade över. Det ska bli en ära att dra på sig den tröjan och att spela framför den publiken.

Linus Klasen har gott självförtroende inför debuten som eventuellt kan ske i onsdagens derby mot AIK.

– Jag har samma nivå som när jag var i Luleå för 18 månader sedan. Det ska bli kul och jag ska göra mitt jobb. Det är inga konstigheter.

Djurgårdens målsättning är att gå upp i SHL redan den här säsongen.

– Det handlar om att vinna slutspel. Jag vet hur man tar sig till final, sedan har det tagit stopp där. Det är dags att gå hela vägen nu. Djurgården har ett fruktansvärt bra lag så det är bara att ställa sig i ledet när man kommer in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.