John Klingberg jublar efter mål i natt Foto: TT Nyhetsbyrån

Klingberg målade när Dallas tog grepp

Uppdaterad
Publicerad

Dallas och New York Islanders går mot semifinal i Stanley Cup-slutspelet. Båda lagen har nu tagit ett grepp om sina kvartsfinaler och leder med 3–1 i matcher.

Men nattens roligaste nyhet kom från Toronto, där Philadelphias Oskar Lindblom åter värmde upp på isen.

John Klingberg visade vägen för Dallas.

Sex minuter in i kvartsfinalen mot Colorado hittade svensken målet efter en retur. Fyra minuter senare ledde Dallas med 3–0 och Colorado hade en lång uppförsbacke framför sig.

– Många av spelarna känner sig riktigt bra nu och det är därför vi har ett sådant självförtroende, säger Klingberg enligt nhl.com.

Colorado fick till två reduceringar, men inom loppet av en halvminut i början av tredje perioden satte Dallas två puckar bakom Pavel Francouz, och då hjälpte inte Colorados starka slutforcering som putsade slutsiffrorna till 5–4.

Islanders mot semi

Stjärnorna från Dallas leder nu kvartsfinalserien med 3–1 i matcher och har en liten matchboll. Nästa match spelas natten till tisdag, svensk tid. Colorado måste vinna den, och samtliga resterande matcher mot Dallas, för att säsongen inte ska ta slut.

Samma läge har Philadelphia. När Islanders Brock Nelson satte 3–1 i slutperioden mot Philadelphia kunde Pennsylvanialaget inte resa sig. Till slut vann Islanders med 3–2, vilket ger 3–1 i matcher.

Laget är nu bara en seger från att för första gången sedan 1993 få spela semifinal i Stanley Cup-slutspelet.

Lindblom på is

Kanske kan Philadelphia ta hjälp av Oskar Lindblom de kommande matcherna. Svensken har inte spelat sedan december i fjol, då han diagnostiserades med Ewings sarkom, en slags skelettcancer. I början av juli avslutades behandlingen på ett lyckat sätt.

I mitten av augusti, inför en match mot Montreal, gjorde han sin första träning med Philadelphia i slutspelsbubblan i Toronto. Och inför söndagens match fanns han åter med under lagets uppvärmning på is. Han deltog dock inte i matchen och någon prognos för när det kan bli debut i en match har laget ännu inte uppgett.

– Jag har ingen aning om hur länge det dröjer, några månader eller några veckor. Jag behöver bli stark nog för att spela match. Jag tänker inte spela om jag inte kan tillföra något, sade 24-åringen den 16 augusti.

ARKIV: Oskar Lindblom om cancerbeskedet och tiden efteråt (28 juli 2020)

NHL

Dallas Stars logo

Dallas Stars

5 - 4

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

3-0, 0-2, 2-2
Rogers Place, Edmonton
NHL
Colorado Avalanche,Dallas Stars - 2019/2020
#LagSVFGM-IMMP
1
Dallas Stars logotypDALDallas Stars
7331028-29-14
2
Colorado Avalanche logotypCOLColorado Avalanche
7330129-28+13

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.