Svenska ishockeyförbundets appellationsnämnd avslår Kristianstads överklagan mot tvångsdegradering ur hockeyallsvenskan. Foto: Bildbyrån

Kristianstad tvångsnedflyttas – överklagan avslås

Uppdaterad
Publicerad

Svenska ishockeyförbundets appellationsnämnd avslår Kristianstads överklagan mot tvångsdegradering ur hockeyallsvenskan. Klubben kommer troligen överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden.

–Det är 99,9 procents chans, säger klubbchefen Totte Karström till TT.

Den 21 juni nekades Kristianstad licens för spel i serien och Licensnämnden bestämde att klubben flyttas ned.

Klubben ansågs inte uppfylla kapitalkravet samt ”bristfälligt ha efterlevt den handlingsplan som presenterades inför fjolårets licensprövning”.

Kristianstads menade att föreningen uppfyller kapitalkravet och övriga kriterier och överklagade beslutet till Appellationsnämnden.

Men där avslogs nu överklagan och beslutet står fast.

–Jag vill inte uttala mig mer än att vi är väldigt besvikna. Mycket mer än så kan jag inte säga. Styrelsen och vår jurist sitter i möte nu så vi får återkomma med svar, säger KIK:s klubbchef Totte Karström till TT.

”Appellationsnämnden delar Licensnämndens bedömning att kapitalkravet inte är uppfyllt och att handlingsplanen inte är realistisk varför licens inte ska ges”, skriver Appellationsnämnden i beslutet.

Enligt Kristianstadsbladet får nu klubben börja om i hockeyettan i stället.

Appellationsnämndens beslut kan överklagas till Riksidrottsnämnden (Rin).

TT: Kommer ni överklaga?

–Det är 99,9 procents chans att vi kommer göra det, säger Totte Karström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.