Kritiken mot Rögles spel: ”Det är ett jätteproblem”

Uppdaterad
Publicerad

Grundserievinnaren Rögle har inte rosat marknaden i SHL-slutspelet.

SVT Sports expert Jonas Andersson är inte särskilt imponerad av lagets offensiv.

– De har problem med det egna spelet och har stjärnspelare som inte levererar, säger han i Hockeykväll.

Rögle tog sig vidare från kvartsfinalen efter en hård holmgång mot Oskarshamn som avgjordes i sju matcher. I semifinalen mot Färjestad vann man visserligen semifinal tre med 3-2, men man ligger alltjämt under med 1-2 i matcher.

En som inte är särskilt imponerad av Ängelholmslaget är SVT Sports expert Jonas Andersson. Framför allt är det Rögles anfallsspel som inte alltid fungerar, enligt Andersson.

– Det är en lite enklare spelidé och det är ju jättebra när det fungerar. Förra matchen fungerade det. De tillverkar mål, det vill säga att de lägger upp back till back och in med trafik. Det gör Rögle superbra och det är många som tar den fajten, säger Andersson.

 Han fortsätter:

– Det är klart att det är modern ishockey att lägga upp på back och in på mål. Problemet är som mot Oskarshamn när det går stå i det. Kollar man på slutspelet som Rögle har gjort så har de gjort 25 mål. De har gjort tio mål på det på det sättet, sju i powerplay och två i öppet mål. Det är sex mål som de har gjort på spelvändningar och individuell skicklighet – sex mål på tio matcher som kommer av någon form av kreativitet. Det är ett jätteproblem för Rögle. De bästa spelarna måste komma till sin rätt. Nu kommer Leon Bristedt tillbaka i lineupen och det är ett tillskott. Daniel Zaar och Adam Tambellini måste leverera, de har inte gått att känna igen.

”Färjestad har imponerat”

Jonas Andersson tror att det blir Färjestad som går till SM-final.

– Jag har haft Rögle som favoriter under en väldigt lång tid. Men Färjestad har imponerat stort på mig och Rögle har haft problem med det egna spelet och stjärnspelare som inte levererar, säger han.

Se torsdagens avsnitt av Hockeykväll här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.