Leksand vann tajt match mot Frölunda efter förlängning

Leksand förstörde fredagsfesten i Göteborg när de tog hem första kvartsfinalen mot Frölunda.

Det efter en tajt match som behövde förlängningsspel innan Leksand kunde vinna med 2–1.

– Matchen kunde gått hur som helst, säger matchvinnaren Max Veronneau till TV4 Play.

Det var lika jämnt och tajt som man kunde förvänta sig när fyran och femman ställs mot varandra i första kvartsfinalen mellan Frölunda och Leksand.

Efter en mållös första period spräckte Malte Strömwall nollan knappt nio minuter in i andra när han kom med fart till höger och skickade upp pucken i nättaket.

Ledningen stod sig inte värst länge efter det. Tre minuter senare, efter en rörig situation framför mål, kunde till slut Martin Karlsson få iväg ett avslut som letade sig in i mål.

Efter det dröjde det dock länge innan nästa mål. Det var inte förrän matchen gått till förlängning som avgörandet kom. Där blev Max Veronneau hjälte för Leksand när han direkt efter tekning snodde till sig pucken, och trots att han blev hakad skickade iväg pucken upp i krysset.

– Få puckat på mål så händer bra grejer. Det var skönt att få in den och att få åka hem lite tidigare och ladda om för nästa match, säger Veronneau till TV4 Play om sitt avgörande.

Skada på stjärnan

Men det blev en tung start på matchen och slutspelet för Leksand när stjärnan Marek Hrivik utgick skadad i den första perioden. Han såg ut att fastna i isen och föll tungt in i sargen. Han behövde hjälp för att ta sig av isen och kom inte tillbaka till spel.