Marek Hrivik i Leksand, våren 2021 Foto: Bildbyrån

Leksands drömvärvning klar – Hrivik ansluter efter OS

Uppdaterad
Publicerad

Leksand visste att det var ett långskott till denna säsong – men nu kan SVT Sport berätta om vändningen.

Poängkungen Marek Hrivik, 30, återvänder till Leksand och SHL redan till denna säsong enligt uppgifter.

Den sportsliga ledningen i Leksand med sportchefen Tomas Johansson i spetsen fick först signaler om att Marek Hrivik skulle bli tillgänglig efter säsongen. Nu kan SVT Sport avslöja att han snart presenteras av Leksand.

Anledningen till att det nu går att genomföra övergången är att KHL, ligan som Hrivik spelar i, valt att avsluta grundserien och istället bestämt att ett poängsnitt för varje lag såhär långt in i serien avgör vilka lag som tar sig till slutspel. Därmed stod det klart att Hriviks Torpedo ej skulle spela vidare den här säsongen.

Långt kontrakt

Tack vare trogna och generösa sponsorer lyckas man nu landa årets starkaste övergång. Marek Hrivik spelar just nu OS för Slovakien och han spelade även VM i våras.

Det är förra säsongens främsta center som återvänder till SHL och ställer upp i en i övrigt mycket stark dala-offensiv. Det handlar enligt uppgifter till SVT Sport om ett kontrakt för resterande delen av säsongen och ytterligare tre säsonger därutöver.

Hockeykväll har ett starkt Leksands-fokus i torsdagens program som ni ser på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.