Linköping nollade SDE – klart för semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Linköping är klart för SM-semifinal efter en komfortabel 4-0-seger mot SDE i det tredje och avgörande mötet.

Sydney Brodt blev stor matchhjälte med två fullträffar.

– Det var en seg start i dag men vi lyckas kontrollera matchen bättre än tidigare möten, säger Andrea Dalen i SVT Sports sändning.

Linnea Johansson gav hemmalaget ledningen i spel i numerärt överläge efter fem spelade minuter i matchen. Och resultatet stod sig efter en första period som dominerades av Linköping och skottstatistiken 17-8 talade sitt tydliga språk.

Efter knappt två spelade minuter i andra tog LHC ett steg närmare semifinal. Syndey Brodt var på sightseeing i SDE:s zon och kunde efter samarbete med Justine Leanne Reyes utöka till 2-0.

Brodt stor matchhjälte

Ett fint samarbete i slutet av mellanakten där Jessica Adolfsson passade fram till Lenka Serdar resulterade i 3-0 och nu var goda råd väldigt dyra för SDE.

Och inga goda råd från tränaren i bortalaget hjälpte. Det definitiva avgörandet var ett faktum när speakern utannonserade Brodts andra mål i matchen och slutspelet. Amerikanskan hittade rätt bakom Lindsey Post från en svår vinkel fem minuter in i slutperioden.

Slutspelat för denna säsong för ett SDE som gjort stora framsteg resultatmässigt och i lagbygget.

– Jag är så jävla stolt. Vi höll på att bli utkickade från ligan men vi kommer tillbaka. Och vi slog nästa ut nummer två, säger SDE:s Michelle Löwenhielm i SVT Sports sändning.

Linköping var det bättre laget i kvartsfinalserien som laget vann med 2-1 i matcher. Jakten på klubbens tredje SM-guld fortsätter och Luleå väntar i semi.

– Det är kul att vinna! Vi har alla förutsättningar för att kämpa om guldet i år, säger Andrea Dalen.

SDHL

Linköping HC logo

Linköping HC

4 - 0

SDE HF logo

SDE HF

1-0, 2-0, 1-0
Stångebro Ishall, Linköping

Period 1

  • 1-0MålJohansson (Adolfsson) PP1
    05:10

Period 2

  • 2-0MålBrodt (Reyes)
    01:50
  • 3-0MålSerdar (Adolfsson)
    18:07

Period 3

  • 4-0MålBrodt (Wernblom/Johansson)
    05:03

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.