Haruka Tokos starka insats mot Djurgården. Foto: TV4 Play

Linköping sänkte Djurgården efter Haruka Tokos show

Två mål inom loppet av en minut.

Det stod Linköpings Haruka Toko för när LHC sänkte Djurgården med 3–0.

Lova Blom, med fyra år i Djurgården, tog Sara Hjalmarssons retur och satte det väntade ledningsmålet för Linköping i den andra perioden.

– Skönt att pucken går in. Vi hade några anfall med farliga målchanser, skönt att den äntligen gick in. Vi behövde det, säger Blom i TV4 Play i periodpausen.

I den tredje perioden skulle Linköping sänka Djurgården under loppet av en minut – via japanskan Haruka Toko.

27-åringen satte 2–0-målet, hennes första mål för säsongen, och en minut senare tryckte hon in 3–0. Ett mål som först såg ut att tillhöra Hjalmarsson, men Toko fick sedan målet.

Matchen slutade 3–0, och Djurgården har nu fyra raka förluster sedan säsongsstarten.

–Jag har faktiskt inte så många ord just nu. Vi är inte riktigt där. Vi skjuter inte på returer, går inte på mål och hafsigt passningsspel. Stundtals spelar vi bra, säger Djurgårdens Alice Östensson i TV4 Play.