Loobs lista: SHL:s tre största besvikelser

Uppdaterad
Publicerad

Halva SHL-säsongen är spelad och då listar SVT:s expert Håkan Loob de tre största besvikelserna.

– Att släppa in 3,5-4 mål kommer givetvis inte hålla, säger han om ettan på listan – Djurgården – i ”Hockeykväll. ”

Djurgården är sist i serien med 19 poäng på 26 matcher. Förutom kräftgången på isen så har det varit turbulent utanför då den tidigare lagkaptenen Linus Videll har anmält klubben för kränkande särbehandling och sportchefen Joakim Eriksson har avgått.

Rent sportsligt pekar Loob ut försvaret.

– Man släpper in alldeles för mycket mål, flest av alla lag. Man ser att det till och från är väldigt enkla mål. Ska något börja hända där så måste man tajta till försvarsspelet ordentligt. Att släppa in 3,5-4 mål kommer givetvis inte hålla, säger han.

Att Joakim Eriksson sade upp sig, hur tror du det kan påverka?

– I det korta perspektivet blir det kanske inte så mycket förändringar i hur man pratar nere i omklädningsrummet. Men över tid så måste man titta över hela organisationen. Nu blir det som att börja om. Men det är svårt att börja planera för nästa år med tanke på vilken situation man är i. Man måste reda ut saker och ting. Det finns fortfarande kompetenta människor kvar i organisationen och det är upp till dem att ta ansvar och reda ut det.

I ”Hockeykväll” bollades den nuvarande förbundskaptenen Johan Garpenlöv upp som en potentiell ersättare till Eriksson. Han ersätts ju nämligen i sin tur av Sam Hallam efter säsongen.

– Många gånger pratar man om kultur och då måste man hitta kulturbärande människor. Och det är klart att Garpenlöv är det. Han spelade i Djurgården och har varit väldigt framgångsrik där. Så varför inte? Frågan är om han känner att det är rätt utmaning, säger Loob.

Se vilka de två andra lagen på listan är i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.