Luleå har kopplat greppet mot Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda dominerade spelet.

Men det var Luleå som gjorde målen – och nu har man kopplat ett kraftigt grepp om semifinalserien.

– Det är stort att vi kan vinna den här matchen. Men vi måste vara bättre nästa gång, säger Juhani Tyrväinen till SVT Sport.

Frölunda kom ut hårt hemma i Scandinavium och tog tag i taktpinnen direkt. Men trots en hel del puckinnehav och ett klart övertag i skottstatistiken fick man inte in pucken.

– Det är litegrann som ett olöst Sudoko som ligger där, det är upp till oss att klura ut, jag tycker vi blir ganska endimensionella i vårt anfallsspel och ganska enkla att försvara mot. Luleå klumpar ihop sig runt Lassinantti och är trygga där, så även om vi har mycket puck i anfallszon så tycker jag inte att vi skapar så många heta lägen, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More.

I stället var det Luleå som gjorde matchens första mål efter en riktigt fin spelvändning i slutet av den andra perioden. Erik Gustafsson hittade Pontus Andreasson med en lång passning från egen zon och Andreasson serverade i sin tur Juhani Tyrväinen vid den bortre stolpen med en snygg backhandpassning och 1–0 var ett faktum.

”Lite frustrerat från vår sida”

I den tredje perioden gjorde Frölunda allt för att få in en kvittering men kom aldrig riktigt nära. I stället kunde Isac Brännström, som fyllde 24 år dagen till ära, avgöra matchen med sitt 2–0-mål i öppen kasse.

– Lassinantti är inte världens största målvakt och han brukar ha problem när det blir trafik runt honom men jag tycker han får se alldeles för många skott i dag och vi börjar skjuta litegrann i fel lägen där vi kanske kan hålla i pucken och leta ett pass och så vidare, det är lite frustrerat från vår sida och det behöver vi titta på, säger Roger Rönnberg till C More.

Joel Lassinantti var givetvis nöjd med insatsen.

– I dag var det defensiven som vann matchen. Vi fick kämpa hårt, dom är bättre i två perioder och sen tycker jag vi spelar av sista bra. Tidigare har offensiven vunnit matcher åt oss och nu fick defensiven göra det, vi kuggar i varandra bra, säger målvakten till C More.

I och med segern har nu Luleå 3–1 i matcher. På lördag möts lagen i Luleå.

– Vi måste komma upp med hela laget och vara bättre i närkamper och komma in hårt direkt. Vi måste visa från starten att vi vill vinna, säger Juhani Tyrväinen till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.