Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Luleå Hockey

Se klipp från Luleås kross mot Modo. Foto: Bildbyrån

Luleå slog Modo – är ny serieledare i SHL

Luleå Hockey är ny serieledare i SHL.
Det står klart efter seger borta mot Modo – som därmed faller ner till tabellens sista plats.
– Det är tufft för grabbarna, säger Modos tränare Mattias Karlin.

Inför kvällens SHL-matcher låg Luleå trea i tabellen.

Men efter att de vunnit med 3–0 borta mot Modo, samtidigt som att Skellefteå förlorade med 1–3 borta mot Timrå och Färjestad 2–3-förlorat borta mot Örebro, är laget från Norrbotten helt plötsligt överst i tabellen.

– Det visste jag inte. Kul att höra, säger Luleås målvakt till TV4, när han får höra att laget toppar tabellen.

Ward storspelade i målet

Luleås seger blev i slutändan ganska klar, även om hemmalaget stundtals var det som pressade på hårdast. Men Matteus Ward i målet stod för några fina räddningar, samtidigt som att spelarna längre fram i Luleå var mer effektiva än hemmalagets diton.

– Jag får en bra känsla tidigt, och har lite flax när det studsar med mig. Det är bara att tacka och ta emot, säger Ward till TV4.

Och när domarna efter en lång videogranskning 13 minuter in i den tredje perioden kom fram till att Anton Levtchis mål skulle godkännas var ställningen 3–0 till gästerna – och segern i princip klar.

”Det rann iväg”

Till slut skrevs segersiffrorna till 5–0, och gästerna kunde resa hem till Norrbotten som nya serieledare medan Modo är ny seriejumbo.

– Det rann iväg på slutet, konstaterar Modos tränare Mattias Karlin i TV4.