Luleåjubel. Foto: Bildbyrån

Luleå vidare efter rysare mot Djurgården

Det blir Luleå som går till semifinal i SM-slutspelet i ishockey efter den tredje och avgörande matchen mot Djurgården.

Norrbottningarna vann med 3–2.

I fjol tog Luleå SM-guld i ishockey men den här säsongen såg det ut som att laget skulle bli utslagna redan i kvartsfinal av Djurgården – men Luleå kom igen och tvingade fram en tredje och avgörande match.

I den tredje och avgörande matchen var det Luleå som tog ledningen redan efter drygt 10 minuter, men fler mål blev det inte i första perioden.

Det blev istället Djurgården som kunde kvittera till 1–1 genom Fanny Rask åtta minuter in i den andra perioden. Men sen kom Luleå tillbaka i matchen och inför tredje perioden hade de ledningen med 2–1.

Så fortsatte det ända till slutsignalen gick, men Djurgården kom inte närmre än 3–2, vilket blev slutresultatet.

Därmed gick Luleå vidare till semifinal där de ställs mot Linköping.