Luleåtränaren efter förkrossande 7-2: ”Bara att bryta ihop och komma igen”

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs krossade Luleå i fjärde SM-finalen och nu väntar en femte och avgörande final i Gävle på torsdag.

Luleås tränare Mikael Forsberg är kritisk till matchen och främst lagets andra period.

– I andra perioden släpper vi till både det ena och det andra och de utnyttjar det på ett starkt sätt, säger han till SVT Sport.

Brynäs var piskat att vinna borta mot Luleå för att hålla finalserien vid liv. När slutsignalen löd i Coop Norrbotten Arena hade gästerna mäktat med att göra sju mål mot Luleås två.

Efter slutsignalen var det svårt för Luleåtränaren Mikael Forsberg att sätta ord på matchen.

– Det var en tuff match, jag tycker vi börjar bra, första perioden är vår. Men i andra släpper vi till både det ena och det andra och de utnyttjar det på ett starkt sätt. Jag har svårt att reflektera över andra perioden fullt ut just nu. Det hände mycket så vi måste sätta oss ner och kika på vad som gick fel. Det var en riktigt tuff andra, i tredje blev det mer spela av matchen.

”Det blir en jättetuff femte, avgörande match”

Nu väntar en femte och avgörande final i ett fullsatt Monitor Arena i Gävle på torsdag.

– I det här läget är det bara att bryta ihop och komma igen, det är ändå inte så jättestora marginaler. Vi kommer att studsa tillbaka från det här men vi är medvetna om att det blir en jättetuff femte, avgörande match, alla detaljer är viktiga, annars blir det problem, säger Mikael Forsberg.

Luleås assisterande kapten Ronja Savolainen är även hon kritisk till den andra perioden.

– Det gick väldigt snett, men det är ju charmen med hockey. Ibland kan det inte gå som man vill. Viktigaste matchen kommer på torsdag så vi måste se till att ha en bättre andra period. Det känns som att alla puckar i andra gick in. Vi hjälpte verkligen inte Sara Grahn, säger Savolainen.

– Vi kan mycket bättre, nu får man vara arg på sig själv och kolla sig i spegeln och kolla vad som inte gick bra.

SVT sänder finalen med start klockan 18.00 på torsdag på SVT2 och i SVT Play.

SDHL

Luleå HF logo

Luleå HF

2 - 7

Brynäs IF logo

Brynäs IF

1-2, 0-5, 1-0
Coop Norrbotten Arena, Luleå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.