Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Brynäs Johan Larsson och Oula Palve jublar. Foto: Bildbyrån

Brynäs räddade första matchbollen – avgjorde i förlängningen

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 23.07 räddade Brynäs den första matchbollen. Greg Scott kunde avgöra i den femte perioden mot Malmö när han gjorde 4-3 och det blir en femte match där Malmö leder play-out-serien med 3-1 i bäst av sju matcher.

– Det var tufft och en viktig vinst för oss. Jag fick stå ensam framför mål och hann göra en dragning. Det var en lång match och vi är nöjda med resultatet, säger Greg Scott efter avgörandet till SVT Sport.

Han stod framför mål och kunde raka in pucken. Malmöspelarna var irriterade och menade att pucken varit utanför den blå linjen före målet. Då stod matchuret på 86.16. Därmed sprack inte Brynäs svit på 63 år i den högsta serien i kväll.

– Det var otroligt skönt att kunna vinna till slut, vi kämpade på och fick in en kasse. Nu tar vi hem det till Gävle och laddar om till på torsdag, säger Brynäs Dmytro Timashov.

I slutet av den första förlängningsperioden sköt Brynäs Nick Olesen ett skott i ribban. Han tog sig fram på vänsterkanten och hade liten vinkel. Det var Brynäs som avslutade den första förlängningsperioden piggast och hade initiativet.

Första gången hallen var fullsatt sedan hösten 2021

Det var mycket ångest bland de Brynäsfans som befann sig i den fullsatta arenan. 

– Det var en match som hade kunnat sluta hur som helst. Nu var det Brynäs som drog det längsta strået men vi ser fram emot nästa match. Det var magiskt stöd i dag, säger Malmös Fredrik Händemark.

Brynäs hade 3-1 efter den första perioden. Men i den andra tog Malmö över helt. Johan Olofsson fick tag i pucken efter en tekning och stänkte in reduceringen 3-2. Pathrik Westerholm gjorde 3-3 efter att Malmö kommit med fart i mittzon och haft flera spelare med sig.

För första gången sedan 30 september 2021 var det utsålt, 12 600 åskådare, i Malmö Arena.

– Vet inte om vi haft bättre tryck här under mina sex år i klubben, säger Johan Olofsson.

Nästa match i serien spelas på torsdag i Gävle. Inget lag har vänt ett 0-3-underläge. Malmös svit på nio raka segrar bröts i och med dagens förlust.

SHL

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

3 - 4

Brynäs IF logo

Brynäs IF

1-3, 2-0, 0-0, 0-0, 0-1
Malmö Arena, Malmö
Publik: 12600

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.