Oscar Alsenfelt. Foto: Bildbyrån

Malmö Redhawks bryter med Oscar Alsenfelt

Uppdaterad
Publicerad

Oscar Alsenfelts tid som målvakt i Malmö är över.

SHL-klubben väljer att bryta med 34-åringen.

”Jag kan tyvärr inte kommentera något i nuläget”, skriver Alsenfelt i ett sms till SVT Sport.

Malmö kom med beskedet i ett pressmeddelande under onsdagseftermiddagen.

”Malmö Redhawks säger upp avtalet med Oscar Alsenfelt, vilket innebär att målvakten inte kommer att ingå i spelartruppen till SHL-säsongen 2022/23. Diskussioner pågår om en eventuell framtida tjänst i klubben. Malmö Redhawks återkommer med information när den interna processen är klar”, skriver klubben.

Ligans bästa målvakt 2017

Alsenfelt är fostrad i klubben och har tillbringat större delen av sin seniorkarriär i Skånelaget. Han har varit en av SHL:s bästa målvakter under 2010-talet och utsågs 2017 till hela ligans bästa målvakt.

I dag meddelade klubben även att de båda backarna Anton Olsson och Alexander Molldén, samt den assisterande tränaren Pär Styf, tvingas lämna Malmö.

– Vi vill tacka dem för deras insatser i våra färger och önskar dem alla lycka till framöver, säger Malmös general manager Patrik Sylvegård på klubbens hemsida.

SVT Sport har sökt Malmö Redhawks general manager Patrik Sylvegård som hänvisar till klubbens pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.