Mannen som misstänks för dråp efter Adam Johnsons död släpps mot borgen. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Mannen som misstänks för dråp efter Adam Johnsons död släpps mot borgen

Uppdaterad
Publicerad

I går greps en man misstänkt för att ha orsakat ishockeyspelaren Adam Johnsons död.

I dag meddelade polisen i South Yorkshire att mannen släpps mot borgen.

Adam Johnson, 29, med ett förflutet i NHL och Malmö Redhawks, fick en skridskoskena på halsen under en match med The Nottingham Panthers i den brittiska högstaligan och avled.

Händelsen har skakat hockeyvärlden. Den misstänkte mannen utreds för att ha orsakat Johnsons död.

”Mannen som arresterades misstänkt för dråp i går, kopplat till dödsfallet av Nottingham Panthers-spelaren Adam Johnson har släppts mot borgen. Vår förundersökning kommer att fortsätta och vi kommer att meddela fortsatta uppdateringar så fort vi kan, skriver polisen i South Yorkshire i ett meddelande på sin hemsida.

Polisen: ”Genomfört omfattande undersökningar”

Becs Horsfall på South Yorkshire-polisen har kommenterat utredningen för Sky Sports.

– Vår utredning startade omedelbart efter denna tragedi och vi har genomfört omfattande undersökningar sedan dess för att få ihop de händelser som ledde till förlusten av Adam under dessa aldrig tidigare skådade omständigheter, säger Becs Horsfall på South Yorkshire-polisen enligt Sky News.

Han fortsätter:

– Vi har pratat med högt specialiserade experter inom deras område för att hjälpa till med våra förfrågningar och fortsätter att arbeta nära med hälso- och säkerhetsavdelningen på Sheffield City Council, som stödjer vår pågående utredning.

KLIPP: Se fästmöns känslosamma tal till Adam Johnson

Adam Johnsons fästmö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Hibbing Sports/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.