SVT:s expert Maria Rooth. Foto: Bildbyrån

Maria Rooth förlänger med SVT Sport

Uppdaterad
Publicerad

Hockeyexperten Maria Rooth har varit en stark och uppskattad profil på SVT Sport sedan ett par år tillbaka. Senast som expert under ishockey-VM i Riga i maj. Nu förlänger Rooth sitt kontrakt.

OS-silvermedaljören och Hall of Fame-medlemmen kommer jobba brett med många av SVT:s hockeyrättigheter, närmast med CHL i oktober samt TV-pucken och OS-kvalet för damer i november.

– Både jag och SVT har höga ambitioner och därför känns det här som ett naturligt steg att ta. Jag stortrivs i SVT:s miljö sedan tidigare och ser fram emot att utvecklas i min nya roll, säger Maria Rooth.

SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson:

– Maria Rooth har klivit fram som en självklar och tydlig expertröst i hockey-Sverige. Hon var en stjärna på isen och är nu lika skarp som expertkommentator, oavsett om hon analyserar svensk eller internationell ishockey. Vi är väldigt glada att vi nu både fortsätter och utvecklar vårt samarbete tillsammans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.