Se Max Lindholms avgörande hattrick i CHL-åttondelen Foto: Johan Löf/TT

Max Lindholms hattrick tog Skellefteå till kvartsfinal

Skellefteå var illa ute i åttondelsfinalen i Champions Hockey League då brandlarmet gick i den tredje perioden. Men då klev Max Lindholm fram och gjorde sitt tredje för kvällen och skickade laget vidare. Matchen mot Trinec slutade 5-2.

– Det är inte ofta det händer, säger Lindholm till Norran.

Inför returen på hemmais låg Skellefteå under med 4-3, så de behövde vinna med två mål för att vända.

Men de fick sämsta möjliga start då tjeckiska Trinec tog ledningen efter bara drygt tre minuter.

Men sedan blev det Jonathan Pudas och Max Lindholm som såg till att Skellefteå vände. Två gånger i rad hittade Pudas Lindholm och plötsligt var det lika sett över båda matcherna.

Innan den andra perioden var över hade också Dylan Sikura lyckats valla in 3-1-målet för kvällen. Där noterades stjärnvärvningen Andreas Johnson för sin första poäng i Skellefteå-tröjan.

Kan ställas mot svenskt motstånd

I den tredje perioden gick brandlarmet och arenan var tvungen att utrymmas, men spelet kunde hyfsat fort återupptas.

– Man tänkte väl att det var någon tjeck som stod och rökte i duschen, säger Johnson.

Matchen var på väg till förlängning, men då klev Max Lindholm fram igen. I numerärt överläge sköt han in pucken bakom en skymd Trinec-målvakt.

Innan matchen var över hann också Elias Salomonsson sätta 5-2 och västerbottningarna är därmed klara för kvartsfinal i CHL.

I kvartsfinalen möter de Färjestad som slog Biel i åttondelen.

Även Växjö är klart för kvartsfinal och de ställs mot segraren i mötet mellan Geneve och München.