En leende Mika Zibanejad efter nattens NHL-premiärseger mot Tampa, där han stod bakom två av målen. Foto: Bildbyrån/Rörligt Viaplay

Mika Zibanejad slog till direkt – två mål i NHL-premiären

Mika Zibanejad har fått en drömstart på årets NHL-säsong. Svensken stod för två mål när New York Rangers besegrade Tampa Bay med 3-1 i premiären.

Efter matchen hemma på Madison Square Garden hyllade Mika Zibanejad lagets insats. En ljuv start på säsongen för Rangers, som förra säsongen blev utslaget av just Tampa Bay i NHL-slutspelets semifinal.

– Sättet vi spelade i på i kväll påminner mycket om hur vi vill spela, att vi litar på oss själva och litar på systemet. Vi gjorde ett bra jobb i kväll och vi måste fortsätta med det, säger Zibanejad efter matchen.

Läcker backhand bakom första målpoängen

NHL-säsongen kunde knappast ha inletts bättre för den 29-årige centern. Inför hemmapubliken, inklusive Rangers-legendaren Henrik Lundqvist på läktaren, snärtade Zibanejad först in ett backhand-mål i box play i andra perioden.

Det andra målet kom istället i power play, när Zibanjead stod bakom ett direktskott som uppmättes till 137 kilometer i timmen i tredje perioden.

– Det är så klart fint att se pucken gå in, inte bara att få med sig segern utan sättet vi vann på, säger han enligt AP.

I slutet av matchen var 29-åringen nära att göra hattrick, men pucken mot det öppna målet gick i stolpen.

Vegas starkast mot LA Kings

Nattens premiärmatch i västra konferensen, mellan Los Angeles Kings och Vegas Golden Nights, slutade med seger till gästerna från Vegas med 4-3.

En svensk i vardera lag var poänggörare. I Vegas stod William Karlsson bakom ett mål och en assist och i hemmalaget LA Kings stod Adrian Kempe bakom ett av målen.