Modo Linköping

Se när Linköping kvitterar sent och avgör i förlängning mot krislaget Modo. Foto: Bildbyrån

Modo förlorade igen – sjunde raka förlusten i SHL

Modo åkte till Linköping med en rejält dyster förlusttrend i bagaget.

Och inte skulle det bli bättre. Trots fem mål framåt blir det Linköping som inkasserar en viktoria med 6–5 i förlängning.

– En poäng är ett steg i rätt riktning, säger Modokaptenen David Rundblad till TV4 Play.

Se avgörandet i spelaren ovan.

Säsongsstarten har varit allt annat än rolig för Modo. Örnsköldsviklaget åkte till Linköping med sex raka förluster och bara fyra gjorda mål på dessa. Nu bröt man åtminstone en trend.

Fem mål framåt och fem olika målskyttar borde vara ett gott tecken, men det hjälper inte om man släpper sex bakåt.

Förlängningsdrama

– En poäng är ett steg i rätt riktning. Att göra fem mål på bortaplan, vi får försöka ta med oss det positiva, säger Modos David Rundblad till TV4 Play.

Modo tog visserligen matchen till förlängning och får med sig en poäng men fick slutligen se sig besegrade med 6-5 när stjärnan Robin Kovacs sköt in avgörandet bakom en överspelad Lassi Lehtinen.

Det började bra för krislaget som både hann med att göra 1-0 och 2-0 innan Ty Rattie kunde reducera fyra minuter från första periodpausen.

”Jäkligt surt”

Målen fortsatte komma men Linköping tänkte inte ge upp utan kom tillbaka både en och två gånger.

I andra perioden kunde det blivit otäckt. Mattias Norlinder tacklade Linköpings Adam Hofbauer som direkt tog sig mot ansiktet och såg ut att vrida sig i plågor. 21-åringen fick sedan hjälpas av isen och kom inte mer till spel. Efter en videogranskning valde domarteamet att inte straffa Norlinder för tacklingen.

Med mindre än tre minuter kvar av matchen hade Modo tre poäng i bagaget men Ty Rattie ville annat och kvitterade till 5-5 innan Kovacs kunde avgöra i förlängning.

– Klart det är jäkligt surt, men jag tycker att vi gör en bra match. Den bästa matchen på ett tag, säger Rundblad.