Modo tillbaka på vinnarspåret – vann i Skellefteå

Efter fem raka förluster är Modo återigen vinnare i SHL.

Det efter att ha besegrat Skellefteå med 3–2 på straffar.

– Helt klart två riktigt sköna poäng, jag tycker vi gör en riktigt bra kämpainsats, säger David Rundblad till SVT Sport.

Det var ett formsvagt Modo som kom till bortamatchen mot Skellefteå.

Örnsköldsviksklubben hade förlorat fem raka matcher, bjudit på svag ishockey och dessutom stadigt sjunkit i tabellen allt närmare det så oönskade negativa kvalstrecket.

Trots det var det Modo som öppnade målskyttet i slutet av den första perioden genom gamla Skellefteåspelaren Adam Pettersson.

Storspel av Eriksson Ek

Jonathan Pudas kvitterade sen i början av den andra Perioden och Skellefteå var laget som skapade flest chanser.

Olle Eriksson Ek gjorde dock en stormatch i Modo-målet och efter att Sampo Ranta tryckt in pucken från nära håll i mitten av den andra akten såg Modo ut att gå mot första segern sedan den 13 januari.

Men i spel fem mot tre hittade Skellefteå en 2-2 kvittering genom Jonathan Johnson vilket tog matchen till förlängning.

Avgjorde på straffar

Den förblev mållös och med varsitt straffmål såg Sampo Ranta och Theodor Niederbach till att Modo tar två poäng med sig hem till Örnsköldsvik.

– Vi visar att vi kan kriga och spela hårt också. Det var en rolig match med lite slutspelskaraktär tycker jag, säger David Rundblad till SVT Sport.

Segern innebär att Modo ökar avståndet ner till HV71, på negativ kvalplats, till fem poäng.