Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Modojubel efter Filip Svenningssons 2–0-mål mot Kristianstad. Foto: Jonas Forsberg/Bildbyrån

Modo vände och vann toppmötet med Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Modo ångar på i toppen av den hockeyallsvenska tabellen.

I toppmötet med Kristianstad vände de ett 1–0-underläge till seger och nu toppar de serien – fyra poäng före tvåan Djurgården.

Kristianstad inledde säsongen riktigt lovande och toppade också tabellen efter tre raka segrar, men den senaste tiden har de inte haft marginalerna med sig och mot Modo kom tredje raka förlusten efter att hemmalaget vänt på steken i den andra perioden.

Först kvitterade Oskar Pettersson efter ett snyggt samarbete med Adam Pettersson och sedan satte Filip Svenningsson 2–1 i powerplay.

I början av den tredje perioden utökade Josh Dickinson ledningen till 3–1 och då såg det klart ut. En Kristianstad-reducering med knappt fem minuter kvar att spela ändrade dock på det, men trots att de plockade ut målvakten och spelade med en man mer lyckades de inte få in en kvittering.

HockeyAllsvenskan

MoDo Hockey logo

MoDo Hockey

3 - 2

Kristianstads IK logo

Kristianstads IK

0-1, 2-0, 1-1
Hägglunds Arena, Örnsköldsvik
Publik: 3313

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.