Spencer Abbot avgjorde för Mora Foto: TT.

Mora vände och slog Djurgården på straffar

Ett hemmastarkt Mora fick en perfekt start på julhelgen när laget tog emot Djurgården och vann med 3–2 efter straffar.

Segern kom efter en vändning som innebär att Mora lämnar sistaplatsen i SHL. Det tätnar nu kring nedre strecket. Samtidigt är det fortfarande bortatungt för Djurgården, som förlorade sin fjärde raka bortamatch.

Den första perioden var spelmässigt jämn där Djurgårdens Olle Alsing och Dick Axelsson stod för den stora hockeyunderhållningen.

När klockan visade 12.39 slog Olle Alsing en perfekt djupledspassning från egen zon som satt perfekt på Axelssons klubba. Han vände sedan och sköt från blålinjen i mål.

Så effektivt och vackert.

Extra kul för Dick Axelsson, som har fått målskyttet att lossna. I förra matchen mot HV 71 gjorde han sitt första mål för säsongen, samt en assist. Nu blev det mål igen.

-Det är en tillfällighet. Kanske en ketchupeffekt, men kul så länge det varar, sade Axelsson till C More i första pausvilan.

Mora överlägset

I den andra perioden var det bara Mora. Djurgården kom knappt ur egen zon under de första fyra minuterna. Under den pressen kvitterade också Mora till 1–1, i powerplay, genom Spencer Abbott.

Mora fortsatte sedan att rada upp målchanser och Djurgården ska tacka målvakten Robin Jensen för att laget var med i matchen. Skottstatistiken 16–6 visar också dalalagets överlägsenhet.

-Vi chansar för mycket och kör inte efter vårt system, sade Djurgårdens Daniel Brodin till C More.

Mora fick dock en kalldusch tolv sekunder från pausvilan. Djurgården fick spela powerplay, lagledningen tog timeout och Brodin gjorde 2–1 genom ett löst skott som Moramålvakten Janne Juvonen borde tagit.

Moras tränare, Mats Lusth, var inte glad när han kommenterade målet i C More:

-Det var oerhört tufft när de fick göra 2–1 i en svag utvisning vi åkte på. Den utvisningen var tuff.

Abbott avgjorde

Mora kunde ändå resa sig i tredje perioden och kvitterade till 2–2 efter 3.15 när Nils Carnbäck gjorde sitt andra mål för säsongen.

Trots stark Morapress mot slutet av matchen dröjde det till straffläggningen innan avgörandet kom. Där satte Spencer Abbott det enda målet.