Neatby stod på huvudet – Frölunda förlorade ändå

Räddar man 42 skott är det skönt att lämna isen med tre poäng.

Det fick inte Frölundas målvakt Stephanie Neatby göra.

Trots att hon stod på huvudet förlorade Göteborgslaget borta mot Luleå med 1–2.

SDHL-suveränen Luleå fick en bra start hemma mot Frölunda tack vare Petra Nieminens ledningsmål efter tio minuter.

Efter det fortsatte norrbottningarna avlossa skott på skott på skott.

Men Stephanie Neatby var mer eller mindre omutlig och såg till att Frölunda fick chansen att skrälla till sig en poäng.

I slutet av andra perioden kom också kvitteringen genom Andrea Dalen.

Efter två spelade perioder hade Luleå en förkrossande ledning med 31-10 i skottkolumnen.

Och till slut kunde inte Neatby stå emot.

Jenna Pirttijärvi satte 2–1 halvvägs in i tredje. Siffrorna kunde ha blivit större men Neatby stod för en vass målvaktsinsats i slutet och matchen slutade 2–1.

– Jag har inte så mycket att säga mer än att jag ville vinna så himla mycket. Det smärtar lite. Nu får vi gå vidare och ta med de bra bitarna, säger Neatby.

Klipp: Se Luleås avgörande mål.