Henrik Lundqvist räddar ett skott från Ottawas Brady Tkatchuk. Foto: Bildbyrån

Nilsson överglänste Lundqvist i svenskmötet

Uppdaterad
Publicerad

Det var två svenska målvakter på isen när New York Rangers besökte Ottawa i nattens NHL.

Hemmalagets Anders Nilsson drog det längsta strået, i matchen som slutade 4–1.

– De körde slut på oss i dag, säger Henrik Lundqvist efteråt.

Förra årets jumbolag Ottawa har inlett betydligt starkare den här säsongen. Med drygt en fjärdedel av den nordamerikanska proffsligan avklarad har laget placerat sig strax under mittstrecket.

Segern mot Rangers under natten mot lördagen, svensk tid, blev den tredje i rad för det kanadensiska laget. Sviten på hemmaplan är uppe i fem.

Starkt bidragande var målvakten Anders Nilsson, 29-åringen från Luleå, som räddade 30 av 31 skott och utsågs till en av matchens bästa spelare.

Ska berättas för framtida barn

Sämre gick det för landsmannen Henrik Lundqvist, som stod i motsatt målbur. Han hade i och för sig mer att göra, och fick ta emot 39 skott, varav 35 räddades.

Ottawas Logan Brown gjorde sitt första mål i NHL, och att han överlistade en legendar betydde extra mycket.

– När jag berättar för mina (framtida) barn om det, är det definitivt något som jag kommer att nämna. Men det var också väldigt skönt att lyckas sätta dit den, det är en börda som lättat, säger han till Ottawa Sun.

Lundqvist var inte lika nöjd.

– De körde slut på oss i dag, speciellt första halvan av matchen. De jobbar hårt, det är därför de vinner, säger Henrik Lundqvist till pressen efter matchen.

Tand plockades från isen

Viss dramatik bjöd ishockeymatchen på. Domaren Tim Peel träffades av en puck i huvudet och lämnade isen, men kom senare tillbaka. Och Rangers Brendan Lemieux fick en klubba i ansiktet och fick åka ut till båset med en tand i handen, sedan den plockats upp från isen.

För Rangers, som glimrade till natten mot torsdag när laget besegrade Washington, var förlusten ytterligare ett tecken på att mycket kan förbättras i New York-laget – som just nu ligger på en blygsam 14:e plats i östra konferensen.

– .... men då behöver vi ha med oss alla. Jag får börja med mig själv, och försöka få till några extra räddningar, säger Henrik Lundqvist.

Nattens andra NHL-möte mellan Pittsburgh och New Jersey slutade med hemmaseger till Penguins med 4-1.

NHL

Ottawa Senators logo

Ottawa Senators

4 - 1

New York Rangers logo

New York Rangers

2-1, 2-0, 0-0
Canadian Tire Centre, Ottawa
Publik: 12349

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.