Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
LHC-jubel efter Christoffer Ehns 5–2-mål. Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Ny förlust för Skellefteå – släppte in sju mål mot Linköping

Uppdaterad
Publicerad

16 raka vinster fick räcka.

Nu har Skellefteå börjat stapla förluster i stället.

Borta mot Linköping kom andra raka nederlaget.

– Släpper man in sju kassar är det svårt att vinna, säger Skellefteås Jonathan Pudas i C More.

Linköping fick en riktig kalasstart i mötet med stekheta Skellefteå. Det hade knappt passerat tio minuter innan ställningen var 3–0.

– Vi startar matchen riktigt bra, de kanske sitter kvar i bussen i den första perioden, säger Linköpings Vilmos Gallo, som satte 1–0 själv och sedan spelade fram till 2–0, i C More.

Efter det var det ett annat Skellefteå vi fick se, men trots en kraftig dominans i framför allt den andra perioden så lyckades de inte ta sig närmare än ett tvåmålsunderläge och till slut kunde LHC vinna matchen med 7–4 efter att Christoffer Ehn fullbordat sitt hattrick med ett mål i öppen kasse med drygt en minut kvar att spela.

Därmed åkte Skellefteå på lagets andra raka förlust efter att ha vunnit 16 matcher i följd.

– Släpper man in sju kassar är det svårt att vinna. Vårt spel i egen zon lämnar en hel del i övrigt att önska, vi sätter våra målvakter i tuffa lägen, säger Skellefteås Jonathan Pudas i C More.

SHL

Linköping HC logo

Linköping HC

7 - 4

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

3-0, 2-2, 2-2
Saab Arena, Linköping
Publik: 5533

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.